3 de maig 2016

Discurs del president de l'Aranya al 'Concert de Primavera' dedicat al soci

El president de la nostra societat musical, Josep Bodí i Quilis, va pronunciar un discurs en el qual va destacar important persones d'aquesta la nostra gran família Aranya. Et deixem amb el text íntegre on també li va dedicar unes paraules de presentació al nostre nou director, Adrià Ronda, que es va estrenar en aquest concert celebrat el passat 30 d'abril:



""
Bona vesprada a totes i a tots:



La nova junta de l'Aranya

És per a mi un honor dirigir-me a tots vostès com a president de la Unió Musical d’Albaida l’Aranya.

Quan tens un sentiment de pertinença a una societat, a un poble o a una organització, voldries tindre l’oportunitat, almenys una vegada en la teua vida, de poder treballar per ella. I eixa és la satisfacció i l’orgull que m’heu regalat a mi, al fer-me President de l’Aranya. Agraïsc a la meua junta, als músics i als socis, la seua confiança. Una confiança que m’obliga i m’honra.

Sempre dic que he nascut aranya i moriré aranya; i que puguem estar ben orgullosos de formar part d’una societat musical amb 93 anys d’història que atresora un llegat humà i musical extraordinari.

Per això vull fer menció especial als homes i dones que han fet possible que aquesta gran família, que és l’Aranya, continue formant musicalment a xiquets i xiquetes del nostre poble i contribuisca a millorar socialment i culturalment la societat albaidina. I recordar que si hui està declarada Bé immaterial de rellevància local per les Corts Valencianes, a la que s’ha adherit l’Ajuntament d’Albaida, és en part a la tasca de persones com:

Vicente Tormo Ibáñez (l’imprentil), En Fernando Tormo Ibáñez, José Maria Nicolau (el sabater), Juan Albert (cabiscol), Francisco Martínez (paquito clarinet), els Vidals (vidal el de la Ibense, i el de Veneçuela), el tio Miguel de Potra (Miguel Tormo pare i fill), els xatos Silvestre (Juan, Manolo farines, Manolo, Juanjo, Paco i Damián), els Marrahí (el tio José Maria, Barberà, Ramonet, Pepe ‘aparato’, Marrahí ‘el fuster’), el tio Hernan Cortés, Pepe Mora (baix), Paco i Vicent el sastre, Cirilo, Aurelio, Sánchez, Antonio Blasco (picola), el tio Salvoret, Manolo Cordero, el tio Pepe Dámaso, Rafael Vidal (l’obrer), Vicent Bernabeu (el blanco), Pepe el lindo (fliscorn), José Quilis (telefunken), Mora el baix (l’agüelo d’Andrea i Isidro), el tio Enrique Aragó (trompa), Juan Vaño (el Moreno), mon tio Antonio ‘boira’, Paco Esplugues (panem), Juanito Querol, Tomás Descals, Tomás Garcia, el roig d’Aragó (platillero), el tio Rafel Albert (platillero) i el meu recordat tio Antonio Soler (secreto) i mon pare, Juan Bodí.

La llista d’aranyes històrics és llarga. I no a tots els puc nomenar ara. Però si puc dir que a tots els tenim en el nostre record. I que si ens fixem, hi ha cognoms aranyes: Tormo, Nicolau, Vidal, Soler, Silvestre, Vañó, Marrahí, Albert, Blasco, Descals, Garcia, Querol, Bodí, Aragó, Roig, Quilis, Porta. I el més important és que continuem amb noves incorporacions, que són els que formen i enriqueixen actualment la nostra entitat. Ells i elles són el present i el futur.

Sovint reivindique el paper de la dona en tots els àmbits de la vida, i puc constatar amb satisfacció que especialment a les societats musicals la seua incorporació ja fa anys que és una realitat. Hui volem expressar el nostre reconeixement a totes les dones músiques, que té i ha tingut l’Aranya, amb un sentit aplaudiment.

Afortunadament la nostra banda continua ben viva i escrivint noves pàgines de la seua història. Hui estem ací per a oferir-vos un nou concert junt amb la Banda Jove. Quan estrenem junta i mestre. I a ell, al nou director, vos el vull presentar oficialment.

És de Potríes (la Safor). D’ací al costat. L’any 2007 va ingressar al Conservatori Superior de Música ‘Salvador Seguí’ de Castelló on va obtenir el títol superior de música especialitat en trompeta. Ha estudiat direcció i composició amb els mestres José Rafael Pascual-Vilaplana i Ramon Garcia i Soler. Ha realitzat cursos de perfeccionament amb Thomas Doss, Mark Herón, Achim Houb, Oscar Navarr, i recentment ha estat guardonat amb el primer premi en el concurs de direcció d’orquestra de la London Classical Soloists Orchestra a Londres. Fet que el portarà a ser director convidat a la Kammerphilharmonie Graz d’Àustria. I ell és Adrià Ronda Sapayo.

Aquest concert volem dedicar-lo als socis de l’Aranya. Pretenem encetar un nou temps de relació amb els homes i dones que fan possible que una Societat com la nostra perdure al llarg dels anys. Per això ens agradaria donar-vos un protagonisme especial i invitar-vos a participar d’una manera més directa en la vida social i musical de la nostra estimada Aranya.

Vos deixe ja amb la Unió Musical d’Albaida l’Aranya, i amb el seu director Adrià Ronda Sampayo.


Moltes gràcies
""