16 de des. 2013

Amb tots vostés, la Unió Musical d'Albaida l'Aranya interpreta... un concert que va fer història.

El passat dissabte vam celebrar el #ConcertHistòric amb una forta ovació del públic assistent.



Un 'Concert Històric' que es va convertir en un fet que passarà a la història de l'Aranya per ser un concert extraordinari amb la gran aposta de les obres interpretades i pel treball dut a terme per què el resultat va ser magnífic. En definitiva, un concert per celebrar els nostres 90 anys d'història.

Després d'escoltar les obres de 'Rienzi' de Richard Wagner, 'Una Noche en Granada' de Emilio Cebrián i la marxa mora 'Pacos del Gurugú' de Ramón Garcia i Soler, arribarem al descans on varem entregar els diplomes commemoratius als nous educands que perteneixen a l'Aranya i als nous músics que des d'aquest dissabte formen part de la família Aranya.

Finalment, en la segona part del concert, van sonar el pasdoble 'Herminia' de Juan Sanjuan i l'obra 'Extreme Beethoven' de Johan de Meij. Una sensacional obra per acabar amb tot el públic de peu aplaudint aquest 'Concert Històric' del 90é aniversari de la Unió Musical d'Albaida l'Aranya.


A la nit, varem celebrar el tradicional sopar de germanor a la seu social de la societat musical. Just després del sopar, el nostre president, Ivan Porta, va demanar que ixiren els directors que van passar per l'Aranya en els darrers 25 anys: Damià Soler, Juanjo Silvestre, Ramón Garcia, Miguel Angel Grau i, el nostre director actual, José Javier Sanz. I també vam escoltar les paraules de l'anterior president de la societat, Ximo Soler, on va advertir als assistents al sopar, i en presència de l'alcalde d'Albaida, Josep Albert, que "si el govern valencià ha estat capaç de tancar una televisió pública on es difonien les nostres senyes d'identitat, les societats musicals hem d'estar en alerta perquè podem ser les següents".
Després es va fer l'homenatge de la 'Fotografia' a l'ex-president Ximo Soler, per tot el seu treball que va dur a terme quan va estar al capdavant de la junta directiva i també al director Damià Soler qui es va mostrar molt content de trobar-se de nou amb músics de la societat.




Els directors presents varen destacar el treball que van fer en l'Aranya i que "açò ha estat fet gràcies a socis i músics que han treballat i molt per mantenir aquesta societat" referint-se a la solidesa de 90 anys d'història. Sobre aquesta afirmació, cal recordar que el pròxim dissabte es projectarà el documental 'Sentiment Aranya' on s'han recollit memòries de persones que pertanyen a l'Aranya així com fotografies i imatges inèdites. Serà a les 18h en el Cinema Odèon d'Albaida.

Per acabar, la editorial musical Omnes Bands va fer entrega als directors del pasdoble d'En Fernando Tormo Ibáñez 'Octubre en Fiestas'.